opleiding nagelstyliste

Moet je een opleiding volgen om nagelstyliste te worden? De meningen verschillen hierover , maar ik denk dat je zeker een opleiding nagelstyling gevolgd moet hebben om een bekwaam nagelstyliste te worden. Met alleen een cursus nagelstylist kom je er niet. De cursus is eigenlijk vooral bedoeld om te laten zien hoe een bepaalde techniek werkt en welke nagelproducten er op welke volgorde gebruikt dienen te worden. Daarnaast dien je heel veel, en ik bedoel dan ook echt heel veel, te oefenen. Hoe meer je oefent , hoe beter het gaat, hoe sneller het gaat en hoe mooier de nagels worden.

Hoe lang doe je over een nagelset opzetten?
Ik hoor vaak van cursisten dat het opzetten van een set acrylnagels en of gelnagels erg lang duurt, soms doen ze er wel 3 of 4 uur over. De vraag is dan ook of dit normaal is? Tja bij de 1 duurt  het langer als bij de ander, maar het is gebruikelijk dat je over je eerste paar sets kunstnagels best heel lang doet. Dit komt omdat je de volgorde nog niet uit je hoofd kent, en omdat je de technieken nog niet beheerst ,dus dit extra lang duurt om het uit te voeren.
Tip:  leg een stappenplan naast je ,zodat je kan spieken of je de juiste handelingen uitvoert.
Om meer snelheid te krijgen geld dus: OEFENEN.
Je zult merken dat het dan steeds sneller gaat.

Een ander voordeel van veel oefenen is dat je tijdens de cursus eigenlijk veel meer informatie opneemt en je dus meer aan je opleiding tot nagelstyliste hebt. Als je te weinig oefent gaat de cursus verder ,maar je blijft achterop omdat je niet snel genoeg en of niet kundig genoeg bent met de basis, je kunt dus eigenlijk niet mee komen aan de nieuwere technieken die op het programma staan.

Naast de tijd die je kwijt bent om een set acrylnagels en of gelnagels te zetten , zijn er veel beginners problemen zoals lifting, breuk, uitgroei,schimmel . Op dit blog zullen we alle problemen in een verdere berichten behandelen.

Kun je geld vragen aan je oefenmodel?
Een tweede vraag die ik vaak krijg, is’ kan ik geld rekenen voor mijn oefen nagels?” Naar mijn mening kun je voor je eerste paar setjes kunstnagels geen geld vragen, gewoonweg omdat ze er waarschijnlijk niet zo mooi uitzien en waarschijnlijk ook niet lang blijven zitten. Maar als je iets verder bent en je behendiger in je techniek bent, kun je wel een bedrag vragen voor je werk en je producten, Je zou dan ongeveer 25% van de gemiddelde salonprijs kunnen berekenen.
De klant krijgt immers toch mooie nagels, en jij hebt de gelegenheid om te oefenen,maar je moet wel producten aanschaffen. Zo help je elkaar.

Indien je geen modellen meer kunt vinden, is er een andere oplossing. De Nailtrainer.
d
it is een oefenhand met plastic nageltjes, waar je dus tips en of sjablonen kan op plakken en kan oefenen.
Ook voor nailart is dit een goede methode om alles uit te proberen.

Waar koop je je oefenmateriaal.
Als je veel oefent heb je veel materialen nodig, je krijgt een pakket bij je opleiding geleverd,maar meestal is dit niet voldoende om veel te oefenen, eigenlijk alleen om je opleiding nagelstyling mee te kunnen volgen.
Materialen kun je gemakkelijk online aanschaffen, www.goedkoopstenagelproducten.nl

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s