Hoe kies je de juiste kleur nagellak of gelpolish?

Met deze tips kies je makkelijk de juiste kleur.

Voordat je een kleur kiest, kijk eerst naar je agenda.
Heb je belangrijke afspraken de komende dagen, zijn deze prive of zakelijk? Moet je er zakelijk uitzien of heb je een knalfuif?
Net als je kleding kun je met je kleur nagels ook van alles uitstralen, heb je een sollicitatie gesprek, dan adviseer ik een neutrale kleur of zelf een natural kleur te kiezen. Je handen moeten er verzorgd uitzien maar niet opvallen.
Het moet niet zo zijn dat degene die jou interviewt de hele tijd naar je nagels moet kijken, tenzij je in een nagelstudio solliciteert natuurlijk.

Heb je een leuke party, dan kun je helemaal los gaan natuurlijk,je kunt een hippe kleur kiezen en de dag van het feest ,je nagels extra versieren met glitters en steentjes.

Neem een kijkje in je kast, welke kleuren zie je hier veel?
Je kunt je kleur ook kiezen op basis van je kleding, maar elke dag wisselen word een beetje lastig, dus kies een kleur die makkelijk bij andere kleuren past en goed matcht. Draag je veel natuurtinten kies dan een mooie chocolade bruine kleur, draag je veel paarstinten ga dan voor een aubergine of een hele donkerblauwe.
Een leuke trend is ook de jeanslook, dit is altijd goed te combineren met je jeans en vrolijke kleurtjes.

Invloed van het seizoenen,
Natuurlijk bepaalt het seizoen ook heel veel, in de zomer en in de lente is het makkelijker om kleur te bekennen dan in de winter.

Trends,
Wil je dat je nagels er uitzien volgens de laatste trends, lees dan wat modebladen en kijk goed naar het kleurgebruik van de designers. Natuurlijk worden er ook altijd volop trendcollecties aangeboden door de winkels en kun je je laten adviseren door je nagelstylist of nagelgroothandel.

Favoriete lipstick,
Kies een kleur die goed bij je lipstick past, dat is makkelijk en vormt een geheel met de rest van je outfit.

Lengte en vorm van de nagels,
De lengte van je nagels kan ook bepalend zijn of je een kleur wel of niet mooi staat, bij kortere nagels zijn donkere en felle kleuren minder geschikt, dit doet de vingers namelijk korter lijken.

Huidskleur,
De huidskleur kan ook bepalend zijn of een kleur nagellak wel of niet leuk staat. Heb je een koele ondertoon ( blauwe,roze ondertoon) in je huid, kun je koele, donkere en metallic tinten makkelijk aan, maar heb je een warme ondertoon ( gelige huid) doen maakt dit je bleek, je kunt dan betere warme kleuren zoals koraaltinten en of  aardetinten gebruiken.

Experimenteer met keur;
Lak niet meteen alle nagels, maar kies zorgvuldig je kleur en test dit eerst op 1 nagel. Je kunt kleuren nagellak ook mengen door 2 verschillende lagen op te brengen, bijvoorbeeld een donkere met een lichtere parelmoer eroverheen, dit geeft vaak een hele mooie gloed.

Pictures_4459

 

Hoe kies jij je kleur?

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s