Branderig gevoel tijdens gel aanbrengen?

Hoe voorkom je dat branderige gevoel tijdens het gel aanbrengen?

Je kent misschien het branderige gevoel dat kan ontstaan tijdens je gel plaatsing. Dit kan erg pijnlijk zijn. Misschien heb je ook klanten die aangeven dat het zeer doet.
Hoort dit?

Nee, gel aanbrengen hoort totaal pijnloos te zijn. Toch kan het gebeuren dat er een branderig gevoel ontstaat. Wat is de oorzaak hiervan?

Het branderige gevoel kan ontstaan door het te dik aanbrengen van de gel. Vooral bij builder gel ben je geneigd een te dikke laag aan te brengen. Gel krimpt tijdens de uitharding. Als je teveel gel in 1 keer aanbrengt, zal het harder krimpen dan normaal. De uitharding gaat te snel en dan ontstaat het branderig gevoel.

branderig gevoel

 

Wat moet je doen om dit te voorkomen?

Minder is meer  in dit geval. Breng minder gel aan in 1 keer.

 

Je zult dus minder gel in 1 keer moeten aanbrengen, liever 2 a 3 lagen gel aanbrengen dan in 1 keer een te dikke laag. Je kunt bijvoorbeeld eerst een dunne laag aanbrengen en dit dan even uitharden en vervolgens een tweede laag in het midden van de nagel aanbrengen en verdelen over de gehele nagel.

Je zult denken  dat dit op deze manier misschien te lang duurt, want builder gels moeten immers 3 minuten uitharden. De uitharding is dan 6 of 9 minuten in totaal. Ja dat is inderdaad verloren tijd en duurt te lang. Maar je kunt de eerste laag  gewoon minder lang uitharden, bijvoorbeeld 30 sec – 60 seconden, dan de tweede laag  pas uitharden. Het uitharden kost  je dan in totaal  30 seconden meer, en dan heeft je klant geen branderig gevoel.

Als je bovenstaande al in praktijk brengt, kan het dus een andere oorzaak hebben. De natuurlijke nagel kan beschadigd zijn door het teveel vijlen of verkeerd verwijderen van de kunstnagels en zeer gevoelig zijn voor krimp en warmte. Je kunt hier nu niets meer aan doen. Als de klacht zich voor doet kun je het volgende doen:

Laat de klant haar nagels uit de lamp halen en de toppen van de vingers op de tafel duwen. Het branderige gevoel zal nu verdwijnen. Plaats de hand weer terug in de uv-lamp.

Een derde reden kan zijn : slechte kwaliteit gel. Je mag verwachten dat er geen slechte kwaliteits gels te koop zijn, maar soms worden deze nog wel aangeboden.

Je kunt er op vertrouwen dat we bij de goedkoopstenagelproducten alleen maar kwaliteit gels verkopen. Dus heb je toch vaak last van een branderig gevoel tijdens het aanbrengen van de bouw gel, dan kun je er vanuit gaan dat het aan de eerste 2 oorzaken ligt.

Neem een kijkje in ons assortiment. www.goedkoopstenagelproducten.nl

Ik hoop dat je in de toekomst dus geen  klanten meer hebt die klagen over een brandige gevoel en dat je weet hoe je het moet voorkomen. Wil je meer weten over praktijk problemen download dan ons gratis ebook met nog veel meer tips en tricks.
Of zorg dat je 10 mei om 19.30 een uurtje tijd maakt om ons vragen uurtje bij te wonen. Je kunt al je vragen stellen en alle antwoorden van de andere vragen lezen. Like onze pagina:
www.facebook.com/goedkoopstenagelproducten

Stel al je vragen, 10 mei 19.30 uur. www.facebook.com/goedkoopstenagelproducten

button ebook

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s