Vraag en antwoord kunstnagels maken.

Meest gestelde vragen over kunstnagels maken.

Wat is het verschil tussen gel , gelpolish en gellak?

Tussen gelpolish en gellak zit geen verschil. Het komt van een andere fabrikant en de een noemt het gellak en de ander noemt het gelpolish. Beiden is om op een natuurlijke een kleur te zetten en te verstevigen. Het blijft veel langer zitten dan nagellak. Je kunt met gellak geen verlenging maken. Dit doe je met gel en een tip of gel met een sjabloon. Gel is veel steviger en bied meer mogelijkheden om een nagel te verstevigen.
gellak groen

Hoe krijg ik de gel nagel mooi glad?

tja dit is een kwestie van heel veel oefenen. Je moet het materiaal leren kennen. Maar gel is self leveling, dit wil zeggen, dat het vanzelf glad trekt. Je moet dus geduld hebben en het materiaal voor jou laten werken. De makkelijkste techniek is in het begin een strijk gel aanbrengen. Je brengt eerst een laagje aan. Dan trek je wat lijntjes over het midden van de nagel en laat dit even uit vloeien. Belangrijk is dat je penseel niet de nagel raakt! Je penseel moet boven de nagel zweven, je moet de gel laten vallen. Zo krijgt de gel de kans om glad te trekken.
acrylen

acryl nagels zetten

Hoe verwijder ik mijn plaklaag van de gel en of gellak?

Je moet van beide de plaklaag verwijderen anders blijft je nagel plakkerig en dof. De plaklaag verwijder je met uv cleaner. Deze heet finishing wipe. , dit is dus wat anders dan nagel cleaner. Doordrenk een nailwipe met de finishing wipe, en leg dit op de uitgeharde nagel en wrijf de plaklaag eraf. Let op , als je watje ( nailwipe ) te droog is zul je strepen trekken. Als het goed is, heb je nu een mooie glansende nagel.

Mocht je toch doffe plekjes hebben, dan heb je de topgel te dik of te dun aangebracht.

Er zijn echter ook seal gels waar je geen plaklaag hoeft te verwijderen, dus dan is het probleem helemaal opgelost. Bij onze seal gel hoef je geen plaklaag te verwijderen. De seal gel gebruik je voornamelijk over de acryl en over de gel. Voor gellak hebben we een speciale top gellak. Hier moet je wel een plaklaag verwijderen.

Kun je seal gel over nagellak aanbrengen?

Je kunt sealgel beter niet over nagellak heen brengen. De seal gel zal scheurtjes krijgen en daarna afbladeren. Voor nagellak kun je beter uv topcoat gebruiken. Deze topcoat beschermt de nagels tegen uv straling, geeft een harde glansende afwerking en laat de kleuren en glitters intenser lijken. Of een gewone topcoat kan natuurlijk ook. Vergeet vooral ook de basecoat niet. De basecoat beschermt de nagels tegen verkleuring en zorgt dat de nagellak er langer op blijft zitten.
plaklaag verwijderen

Hoe verwerk ik losse glitters?

Je kunt losse glitters op allerlei manieren verwerken. De vraag is of je de glitters door en door wilt hebben of alleen op de nagel. Wil je de glitter door en door ( zodat je ze ook aan de achterkant van je nageltop ziet) dan kun je ze door de transparante gel of acryl mengen. De beste verhouding is 1:3, dus 1 schepje glitter op 3 schepjes acryl of gel.
Wil je de glitters over je nagel heen strooien dan kun je dit doen in de sealgel of topcoat. Strooi de gewenste hoeveelheid over je natte nagel.Wil je de glitters nauwkeuriger aanbrengen dan kun je ook je penseel in de glitter dopen en dit op de nagel aanbrengen Breng altijd nog een afwerklaagje aan zodat de glitters goed vast zitten en de nagel gewoon glad aanvoelt. Neem een kijkje in ons assortiment glitters;

glitter acryl grof roe oranje

Hoe werk je met geurloze acryl?

Geurloze acryl is een combinatie tussen gel en acryl. Eigenlijk een acryl die je moet uitharden in een uvlamp. Het voordeel is natuurlijk dat je geurloos kunt werken en dat de uitharding langzamer gaat, dus je hebt langer de tijd om te modelleren. De langere uitharding kan voor ervaren nagelstyliste echter een nadeel zijn. Het nadeel is dat het duurder is, je hebt ook een uv lamp nodig. Maar het grootste nadeel is dat het echt veel minder sterk is en minder goed hecht. Dit is de reden dat je bij de meeste groothandel ook geen geurloos systeem kan vinden. ook bij ons niet.
Hoe verwerk je het? Eigenlijk hetzelfde als met gewone acryl, dus met bolletjes en in zones aanbrengen, maar tussen door uitharden in de lamp. Je maakt dus je smile line en dan uitharden, dan zone 2, de bolling en dan weer uitharden, en als laatste dus zone 3, met een kleiner bolletje.

Wat doe je met de uitgegroeide nagel aan de onderkant?

Als de nagel gaat groeien, zie je aan de onderkant de natuurlijke nagel. Dit is vaak een lelijk gezicht en de nagel verkleurd ook vaak. Wat doe je hier mee.
In principe kun je de nagels weken in een badje met soak of soda. Je kunt daarna een topcoat aan de binnenkant van de nagel aanbrengen, zodat de nagel schoon blijft en niet opnieuw verkleurd.
Optie 2 is de nagel wegfrezen met een bullit freesje. Dit is een klein dun bitje waarmee je het vuil en het randje weg freest zodat je deze niet meer ziet.

bullet_freesje_3

Als ik werk met french tips moet ik dan opnieuw een smile line maken?

Je hebt french tips gebruikt, lekker makkelijk, snel en mooi. Maar hoe maak je de nieuwe smile line bij de nabehandeling? Moet ik nieuwe tips gaan plakken of kan ik met witte acryl een nieuwe smile-line maken?
Je hoeft geen nieuwe tips te plaatsen. Je kunt met witte acryl een nieuwe smile-line maken. Echter moet je wel een goede witte poeder gebruiken want je krijgt al snel dat de oude smile line er door gaat schijnen. Ook moet je er op letten dat je de nagel goed dun vijlen zodat je voldoende wit op kunt zetten zonder dat de top te dik word.
Scence_white_tip_01

Wil je meer tips? Download het gratis ebook 10 tips over nagelproblemen.

Ik kan je verder helpen, volg 1 van onze online programma’s en we zullen je stap voor stap helpen naar het maken van nagels die wel blijven zitten.

Je kunt kiezen voor gel of acryl en je kunt kiezen voor alles zelfstandig of met begeleiding. We bekijken je werk en geven je feedback, we geven je oefeningen en instructiefilms. Tevens kun je in de groep je vragen stellen en informatie delen.

Dit wil je niet:

 • dat de acryl of gel loslaat
 • dat je nagels eraf vallen
 • dat je witte rand hobbelig is
 • dat je uren aan het vijlen bent
 • dat je dikker randen aan de achterkant hebt.
 • dat je allerlei materialen hebt aangeschaft en niet meer gebruikt

Dit wil je wel:

 • nagels die minstens 2 weken blijven zitten
 • een super mooie strakke smile line maken
 • een mooie gladde nagel maken waar je weinig aan hoeft te vijlen
 • nagels zetten in 1 uur.
 • feedback over je gemaakte nagels.
 • iemand waar je je vragen aan kan stellen. ( meer dan 20 jaar ervaring)
 • nagels maken waar je geld voor kunt vragen.
Lijkt dit jou wat? Schrijf je nu in. voor nog geen 29 euro kun je al deelnemen. Dit is een investering van 1 set nagels. Dus 1 klantje en je hebt je cursus er al uit.
Zie ik jou bij de training?
gr natascha
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s