5 Tips om sneller nagels te zetten.

tijd 5 tips

Hoe verkort je je behandeltijd?

Een set nagels zetten gaat soms nog sneller dan je nabehandeling.Ken je dit gevoel? Het lijkt uren te duren, maar je wilt toch ook mooie nagels af leveren.

 Hoe kun je nu je tijd verkorten?

nagellak

1.Vraag je klant alvast haar nagellak te verwijderen.

Een eerste tip, lijkt misschien een beetje te brutaal maar het scheelt je veel werk.
Vraag de klant alvast thuis haar nagellak te verwijderen. Leg uit dat je al je tijd wilt benutten om zo mooi mogelijke nagels te maken en dat ze je erg helpt als ze alvast haar nagellak verwijderd,zodat je geen tijd verliest. Of als je meerdere klanten achter elkaar hebt, en je loopt een beetje uit, geef haar dan alvast de nagellak remover en wat nailwipes, verontschuldig je, dat je iets uitloopt en dat je haar hulp kunt gebruiken. Je vaste klanten helpen je vast graag.

 

vast systeem

2. Zorg dat je een vaste volgorde aan houd.

Tip 2, gaat je echt veel tijd opleveren.
Als je altijd dezelfde volgorde van werken aanhoud, zul je routine in je werk krijgen. Nu kun je dus ook gaat trainen op snelheid. Als je chaotisch werkt, kost het zoeken naar je materiaal bijvoorbeeld erg veel tijd. Of je gaat dingen dubbel doen.

Begin met je vijl tijd, houd hier een vast systeem voor aan. Begin altijd met inkorten
van de nagel, dan de zijkanten en eventueel de lower arch. ( onderkant van de zijkant)

vijl techniek copy

Vijl dan boven op de nagel ( of de tip, bij nieuwe set). Houd hier dan ook altijd hetzelfde systeem voor. Eerst de top (zone 1 ) dun vijlen, dan het midden van de nagel (zone 2) en als laatste het randje richting de nagelriem(zone 3). Ga niet naar de volgende zone voordat je de eerste zone goed vind. Als je een vast systeem hebt, zul je zeker steeds handiger worden en dus sneller. Het komt ook nog professioneler en zelfverzekerder over.

zone vijlen

klok

3. Je tijd in kaart brengen.

Door heel veel te oefenen en te doen, zul je merken dat het steeds makkelijker en sneller gaat. Wat je kunt doen tijdens het oefenen is een klok zichtbaar in de buurt zetten. Of draai je horloge naar binnen, zodat je tijdens het vijlen in 1 blik op je horloge kunt kijken.

Deel je behandeling in stukjes, bijvoorbeeld:

  • omtrek vijlen
  • dun vijlen / tips plaatsen en vijlen
  • acryl of gel plaatsen
  • afwerken.

Na elke stap schrijf je de tijd op. Nu weet je hoelang je over wat doet en wat de meeste tijd in beslag neemt.
Elke volgende behandeling kun je proberen iets eerder klaar te zijn. Doordat je je focust op tijd, zul je merken dat je al sneller werkt dan de vorige keer.

 

klant praten

4.Laat je klant praten.

Je hebt geleerd om iemand aan te kijken als je praat. Praten en werken gaat dus ook bijna niet. Maar als nagelstyliste moet je naar beneden kijken om netjes te kunnen werken.. Je zult dus jezelf aan moeten leren om naar beneden te blijven kijken en tegelijk te praten. Als je dit erg lastig vind, laat dan zoveel mogelijk de klant praten.

Vertel je klant, dat je niet teveel klets omdat je je graag wilt concentreren op haar nagels. Niemand zal je dit kwalijk nemen. Stel vragen aan je klant en luister en probeer zelf zoveel mogelijk naar je werk te blijven kijken zonder ongeïnteresseerd over te komen.

nagelfrees

5.Gebruik een elektrische vijl.

Het grove vijl werk kun je heel goed elektrisch doen. Door met een nagel frees te werken zul je veel vijl tijd besparen. Ook het inkorten is een fluitje van een cent. Informeer je echter goed en oefen eerst op een oefenhand. Zet je namelijk teveel druk met de vijl dan kun er hitte op de nagel en dus een nagelbeschadiging ontstaan.

Als je goed werkt met een frees kun je je tijd zeker met een kwart, maar misschien wel tot de helft versnellen. Het is dus een investering die je snel terug verdiend omdat je meer klanten kunt doen in dezelfde tijd.

 

shop button

frees_nieuw

 

Wil je meer tips, download dan ons gratis ebook.

download gratis ebook

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s