Tips om je eigen nagelsalon te starten.

Droom jij van het starten van je eigen nagelstudio?

nails-865121_1280

Je droomt van je eigen nagelstudio, maar wanneer is de tijd rijp om voor jezelf te beginnen?

Hoe kom je aan klanten? Kun je er genoeg inkomen uithalen? Ben je goed genoeg?
Een heleboel vragen gaan er door je hoofd natuurlijk.

Het voor jezelf beginnen is altijd een zeer spannend avontuur. Daarom een paar tips om je beslissing makkelijker te maken.

Mijn eerste tip: 

Zorg dat je genoeg ervaring hebt.

Werk een tijdje in een professionele salon om ervaring op te doen. Door ervaring op te doen in een salon, ben je zeker van je eigen kwaliteiten en leer je alles wat je moet weten op het gebied van nagelstyling. Zo kom je niet voor verassingen te staan en kom je zelfverzekerd over naar je klanten.

Zorg dat je meerdere technieken beheerst.

Gok niet op 1 paard, maar zorg dat je met meerdere materialen kunt omgaan en meerdere technieken beheerst. Stel je voor je bent een kei in acryl, maar je krijgt klanten die perse gel willen. Je kunt proberen ze om te krijgen naar gel, maar de klant van nu is erg standvast en weet wat ze wil. Je kunt deze klant dus verliezen doordat jij een techniek niet beheerst.

Klantenwerving:

Zorg dat je al wat klantjes hebt, voordat je begint, anders zit je straks in je pandje zonder klanten en dus zonder inkomen. Denk na over hoe je aan klanten gaat komen. Maak bijvoorbeeld een vriendinnen actie. Dus een korting voor 2 personen, dan nemen je klanten dus iemand mee. Zo verdubbel je al snel je klantenkring.

Zichtbaarheid.

Zorg dat je zichtbaar bent. Denk aan raam bestikkering, vlaggen, uithangbord ect.
Ook al heb je niets te doen in het begin, houd je aan de openingstijden, hoe verleidelijk het ook is om weg te gaan, er kan maar zomaar een voorbijganger stoppen omdat ze interesse heeft in een behandeling.

Doe iets extra’s voor je bestaande klanten.

Er zijn natuurlijk zoveel nagelstudio’s, dus je zult ergens in moeten uitblinken. Zorg dat je een specialiteit hebt. Als je dit nog niet hebt, geeft het ook niet, maar doe dan iets extra’s voor je klanten. Ze moeten jou zo erg gaan waarderen en zichzelf zo prettig voelen dat ze graag terug komen en nog beter, ze moeten zich zo gewaardeerd voelen dat ze jou gaan aanbevelen aan anderen. Geeft bijvoorbeeld een handmassage na afloop van je behandeling. Of in de winter een heerlijke parafine behandeling. Geef een extraatje mee. Hoe dan ook, zorg dat jou klanten over je gaan praten en jou gaan promoten!

Laat anderen jou promoten en werk samen.

leg-1014597_1920

Het is altijd handig om samen te werken met iemand die jou promoot en jij kunt in jou plaats haar promoten. Bijvoorbeeld een samenwerking met een kapsalon, bruidsmodezaak, juwelier of een kledingzaak. Maak samen aktie’s en leg folders neer.

Organiseer samen een modeshow met een bruidszaak, en zorg dat jij de nagels doet, of ga op een bruidsbeurs staan en geef daar demonstraties van bruidsnagels. Promoot jezelf!!!!

Of zorg voor een paar ambassadeurs. Maak gratis (of voor een gereduceerde prijs) schitterende nagels bij iemand die veel contacten heeft of veel in de kijker staat. Zorg dat de nagels opvallen maar wel bij jou stijl passen.

Koop in bij een betrouwbare leverancier.

Zorg dat je je spullen op voorraad hebt. Koop bij een leverancier die betrouwbaar is, die snel levert.Je kunt natuurlijk niet zonder spullen zitten.

Bij de goedkoopstenagelproducten word er binnen 24 uur geleverd en 95% van de producten zijn altijd voorradig.

Heb vertrouwen in jezelf!!!! Ook jij kunt dit, maar zorg dat je goed voorbereid bent.

sales team,
goedkoopstenagelproducten.nl

 

 

 

 

Advertenties

20 gedachtes over “Tips om je eigen nagelsalon te starten.

  1. Volgens mij is hier heel veel behoefte aan; goede sales- en marketinginformatie voor een beroepsgroep die best wel wat serieuzer genomen mag worden. Hoeveel persoonlijke verhalen krijgen juist deze mensen te horen? Hoe vaak zijn ze een moment van rust en kunnen mensen zich tijdens een sessie werkelijk ontspannen? Vaak!

  2. Dit vind ik een waanzinnig goed artikel. Jij bent één van de weinige mensen die ook aandacht geven aan zichtbaarheid creëren. Het is namelijk niet alleen voldoende om de meest geweldige nagelstyliste te zijn, mensen moeten jou ook leren kennen. top!!!

  3. Dit gaat veel mensen op weg helpen. Ik ken veel mensen die een nagelsalon hebben maar totaal niet zichtbaar zijn. Er bevalt zoveel meer te halen als je weet hoe dat wel moet.

  4. Goede tips, samengevat in een helder artikel. Vergeet vooral niet de online zichtbaarheid. Het grootste deel van de consumenten oriënteert zich online. Ook hier zijn dus klanten vandaan te halen. Daarnaast kan je daar ook mooi klant ervaringen verzamelen. Altijd goed om nieuwe klanten over de streep te krijgen!

  5. Nagelstudio begeleider, als dat geen niche is. Goed artikel. Helaas zijn behalve mijn teennagels mijn nagels altijd gekleurd door van alles en nog wat, maar geen nagellak. Terwijl ik het wel mooi vind.

  6. ben zelf niet van de nagellak- het raakt altijd beschadigd tijdens het drogen- ik heb er geen geduld voor en vind het eigenlijk ook niet mooi (alleen blank)
    Maar je tips zijn overzichtelijk en helder

  7. Goede tips voor wanneer mensen willen starten in de nagelbranche. Je ziet helaas veel mensen met een nagelsalon die niet zo’n kwalitatief werk leveren. Dus goed dat jij hier tips voor geeft!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s